11 tehnici prin care poti scrie titluri atractive pentru ofertele tale

optimizare seo, webdesign site, administrare site, campanii promovare Google Adwords, campanii promovare Facebook Ads. realizare magazin online,management retele sociale, portofoliu florentina iliescu
Statistic vorbind, 8 din 10 oameni citesc doar tipul unui articol. Doar 2 din 10 parcurg si informatia, in sine.Descurajant? Dimpotriva! Exista o solutie foarte eficienta pentru a creste substantial procentul de 20% al celor care parcurg prezentarea sau stirea pe care o prezinti: titlurile atractive.

Sa presupunem ca am scris un articol prin care vreau sa te conving sa cumperi… bulbi de lalele! Ii dau un titlu corect, dar deloc grozav:

Lalelele sunt cele mai frumoase flori de primavara

Banal, nu-i asa? Vei renunta sa citesti articolul, din cel putin doua motive: titlul nu iti starneste interesul si iti ofera informatia direct din titlu.

Si atunci, trebuie sa gasesc un titlu care sa te faca sa citesti articolul meu despre lalele. Exista o serie de tehnici pe care le voi folosi pentru a te ajuta sa intelegi mai bine care este diferenta dintre un titlu banal si un titlu care vinde.

  1. Ofera un sfat
    As putea sa iti spun ca lalelele sunt frumoase, dar ar fi mai interesant sa iti dau un sfat:
    Cum sa plantezi cele mai frumoase flori de primavara
  2. As putea sa iti explic care este cel mai bun mod de a planta florile:
    3 tehnici pentru rezultate excelente in plantarea lalelor!
  3. Fa dovada rezultatelor obtinute
    Toata lumea stie cum arata o lalea. Multi apreciaza lalelele. Dar cum te pot convinge ca a cumpara lalele este alegerea cea mai buna? Iti arat un studiu:
    63% dintre femei spun ca laleaua este cea mai frumoasa floare de primavara!

    Daca vreau ca articolul meu sa aiba si mai multe vizualizari, mai modific putin titlul, in:
    63% dintre femei spun ca aceasta este cea mai frumoasa floare de primavara!

  4. Imparte experienta ta cu ceilalti
    Sigur, tu stii cum sa cultivi lalele. Clientii tai, probabil acum se documenteaza. Si ce mod mai bun de a-i convinge sa cumpere bulbii pe care tu ii vinzi decat impartasirea experientei tale in domeniu? In loc sa le spui cat de frumoase sunt lalelele (ceea ce ei deja stiau), explica-le ce tehnica de cultivare folosesti tu pentru a obtine rezultate superioare:

    4 sfaturi simple pentru rezultate uimitoare in plantarea lalelelor!

  5. Foloseste superlative
    Florile sunt frumoase, poate au un parfum special – asta stim cu totii. Daca vreau sa te conving, voi incepe sa le laud.

    Sunt cele mai frumoase flori de primvara! 63% dintre femei au confirmat-o!

    sau
    4 sfaturi pentru rezultate excelente in cultivarea celor mai frumoase lalele

  6. Foloseste actiuni negative pentru a spori interesul
    Tehnica se foloseste de sublinierea greselilor sau situatiilor care trebuiesc evitate in obtinerea unui rezultat excelent:6 greseli de evitat in cultivarea lalelelor
  7. Fii concis in exprimare!
    Titlurile scurte, concise, sunt de preferat celor lungi, descriptive. Ele ii ajuta pe cititori sa inteleaga mai usor si mai rapid informatia pe care doresti sa o transmiti. Conform studiilor, primele si ultimele 3 cuvinte din titlu sunt cele mai importante.
  8. Foloseste exprimari de genul: „Cum sa…” „Afla care/aici/cum…” „Care sunt”, etc.
    Oamenii doresc sa invete. Ei sunt mult mai receptivi daca articolul pe care il oferi le promite aflarea unei informatii utile. In acelasi timp, sunt mult mai sceptici atunci cand vrei sa le vinzi ceva.Cum sa plantezi cele mai frumoase flori de primavara
    Afla ce trebuie sa faci pentru a planta cu succes lalele!
  9. Foloseste cifre si date statistice in titlu
    Cifrele si datele statistice ofera incredere si dovezi palpabile asupra succesului obtinut. Include-le in titlu si vei vedea diferenta:Greseli de evitat in cultivarea lalelelor

    6 greseli de evitat in cultivarea lalelelor
    sau
    Femeile spun ca aceasta este cea mai frumoasa floare de primavara!
    63% dintre femei spun ca aceasta este cea mai frumoasa floare de primavara!

  10. Ofera o perspectiva in viitor
    Trecutul este cunoscut, prezentul se intampla acum, dar viitorul este nesigur. Explica-le clientilor tai care vor fi rezultatele actiunii lor din prezent. Ii va convinge ca iau o decizie buna.4 mici secrete prin care vei obtine o productie mare de lalele
  11. Cunoaste-ti competitia si identifica aspectele pozitive care te diferentiaza
    Cu siguranta, nu sunt singurul cultivator de lalele. Lalelele competitorilor mei sunt la fel de frumoase, de mari, de rosii ca si ale mele. Si atunci, unde ne diferentiem? Poate ca eu cultiv si lalele mov. Sau poate ca lalelele mele infloresc mai devreme decat ale celorlalti. Si atunci concep un titlu in consecinta cu aceste aspecte:Lalelele nu sunt doar rosii. Incearca-le acum si pe cele mov!
    sau
    3 sfaturi despre cum sa ai lalele care infloresc in februarie

Ai nevoie de ajutor? Contacteaza-ne acum!

[brew_cta id=”1″]

Tehnici de optimizare vizuala a titlurilor
Titlurile atractive pot creste vanzarile. Dar ele pot fi si imbracate in „haine” vizuale. Poti folosi o serie de tehnici vizuale pentru a imbunatati atractivitatea. In plus, nu ai vrea ca titlul articolului tau sa apara incomplet in cautarile din Google sau din Inbox-ul clientului…

Ce poti face?

  • Poti incerca sa folosesti litere mari in titlu. Conform studiilor, 21% dintre utilizatorii de net au declarat prefera titlurile in care toate cuvintele incep cu litera mare, in timp ce 64% spun ca prefera titlurile scrise cu litere mari;6 Greseli De Evitat In Cultivarea Lalelelor
    6 GRESELI DE EVITAT IN CULTIVAREA LALELELOR
  • Foloseste fonturi ingrosate pentru titlul tau;
  • Foloseste marimi mai mari ale fontului pentru titlu, fata de restul articolului;
  • Poti folosi un accent de culoare pentru titlu. Totusi, studiile spun ca 67% dintre utilizatorii de internet prefera titlurile de culoare neagra, in timp ce 52% dintre ei spun ca titlurile de culoare inchisa sunt mai usor de inteles;
  • Foloseste alinierea titlurilor, central sau in stanga. Evita alinierea tip „justify”, deoarece reduce usurinta de citire a informatiei.
  • Indiferent unde publici articolul tau, asigura-te ca lungimea titlului nu depaseste 75 de caractere. Daca pe Facebook acest aspect este mai permisiv, in cazul cautarilor pe Google sau a titlurilor din E-mail, un numar mai mare de caractere va face ca titlul tau sa fie afisat incomplet.

La final
Indiferent ce vei alege dintre optiunile de mai sus, cel mai important aspect este testarea titlului respectiv. O poti face prin campanii de A/B Testing, pentru abonatii la Newsletter sau poti posta articolul pe Facebook, incercand titluri diferite pentru fiecare postare (de exemplu, in grupuri). In timp, vei intelege care este tipul de titlul la care clientii / fanii / prietenii tai reactioneaza cel mai bine.

Ai nevoie de ajutor?

Ce iti oferim:

  • un audit al site-ului, servicii de webdesign, optimizare SEO si managementul comunicarii dvs. pe retelele sociale;
  • administrare website, la costuri decente, tarifele depinzand de volumul de munca lunar;
  • un contract intre doua firme care sa va scuteasca de plata unui salariu, plus taxele aferente care de obicei, dubleaza aceasta cheltuiala;
  • partea de conectare permanenta la tendintele in webdesign cade exclusiv in sarcina noastra, astfel incat dvs. platiti doar actualizarile propriu-zise in site, adaugarile de informatii, elaborarea si trimiterea unui eventual newsletter, etc.

Contacteaza-ne si vedem impreuna cum iti putem ajuta afacerea sa creasca!