Str. Sfintii Voievozi 28, Sect.1, Bucuresti

kinderakademie-logo-prel-transp-no-chld

Contact

Solicita o vizionare, completand formularul de mai jos:

  Edit Template

  Contact

  Solicita o vizionare, completand formularul de mai jos:

   Edit Template

   Cine este și ce face Asociația Gutenberg?

   Cine este și ce face Asociația Gutenberg?

   Atunci când discutăm despre educație, avem nenumărate exemple care contribuie constant la o dezvoltare durabilă a tinerilor și nu numai, exemple care dovedesc implicarea și dorința de a schimba în bine comunitatea. În cele ce urmează, vă propunem spre lectură povestea uneia dintre cele mai solide organizații la nivel național.

   Încă din anul 2009, Asociația Gutenberg a inițiat în mediul clujean una dintre cele mai apreciate comunități de vorbitori de limba germană din România. Obiectul cel mai mare a fost încă de la început contribuirea la dezvoltarea personală a tinerilor și copiilor prin cele mai interactive metode. În cele ce urmează vom afla parcursul lor .

   Școala de vară Gutenberg

   Școala de vară Gutenberg este cea mai mare școală de vară pentru elevi vorbitori de limba germană din sud-estul Europei, spun cei de la Gutenberg. Spre exemplu, în anul 2018, au avut 205 de elevi participanți din 43 de orașe, iar cu invitați, voluntari și echipă de organizare au fost peste 270 de persoane implicate în acest mare proiect. Cam așa arată o evoluție de 9 ani într-o poză:

   Toate aceste ”tricouri galbene” din imagini sunt tineri plini de energie și dornici să se implice activ în comunitățile din care fac parte și să genereze sau să contribuie la a avea un impact pozitiv în jurul lor, prin acțiunile și atitudinile formate. Astfel, studenții membri și alumni Gutenberg le-au creat oportunități de formare continuă și de dezvoltare personală, reunite sub numele de:

   Rețeaua națională a organizațiilor Gutenberg

   Rețeaua Gutenberg este cadrul în care elevii pot face diverse proiecte și evenimente în școala lor, având parte de sprijinul financiar și de know-how-ul celor din organizația mamă din Gutenberg Cluj. Elevii au oportunitatea să organizeze proiecte sub numele Gutenberg, dacă depun un formular de aplicație, înainte de începerea fiecărui an școlar. Fiecare astfel de licență trebuie să fie coordonată de o echipă de 5 elevi,având diverse responsabilități. Harta alăturată cuprinde organizațiile active în anul 2019.

   Pe lângă organizațiile de elevi, există 3 organizații studențești în București, Cluj și Iași.

   Toate aceste echipe organizează tabere în limba germană pentru elevi de diferite vârste, nivele lingvistice și preferințe. Astfel, s-au pus bazele următoarelor inițiative educaționale despre care vom vorbi pe scurt mai jos.

   TabaraDeGermana.ro  &  TabaraDeVara.ro

   Pe aceste site-uri se găsesc tabere în limba germană pentru elevi de toate vârstele, de la clasa 0, până la clasa a 12-a. Unele din aceste tabere sunt organizate în orașele amintite mai sus (Cluj-Napoca, București, Iași), iar altele se desfășoară la munte. În zone precum Munții Apuseni, Valea Prahovei sau Valea Oltului, elevii pot învăța, atât limba germană, cât și subiecte precum comunicare & media, educație politică, teatru și improvizație, științe, artă, digital & IT etc.. Tematicile și vârstele participanților diferă în funcție de perioadă sau zonă geografică. Cel mai bine este să accesați site-ul www.TabaraDeGermana.ro și să vedeți care sunt toate opțiunile și detaliile acestor tabere.

   Iar pentru o ofertă și mai diversificată de tabere și proiecte educaționale pentru copii și tineri, vă invităm să accesați și site-ul www.TabaraDeVara.ro – care reprezintă și o resursă de formare și informare în domeniul dezvoltării personale pentru copii și tineri.

   MeinJob.ro – platforma de joburi pentru vorbitori de limba germană

   O altă inițiativă a membrilor comunității este MeinJob. Început ca un proiect al organizației, MeinJob.ro a ajuns să fie un startup independent (fondat de membri ai organizației), care a adunat la un loc, pe parcursul anilor, peste 100 de firme partenere, care angajează vorbitori de limba germană în România.

   Pe lângă platforma online, inițiativa MeinJob cuprinde și 2 publicații, pe care le distribuie studenților și tinerilor vorbitori de germană, în cele mai mari centre universitare din țară: publicația de carieră și joburi în limba germană – Revista MeinJob, precum și o publicație practică pentru organizarea anului academic – Agenda Studentului.

   Astfel, MeinJob s-a dezvoltat într-un proiect de publicitate, recrutare și employer branding pentru vorbitorii de limba germană; iar pentru cunoscătorii altor limbi străine, au fost lansate și inițiativele Jobtribe.ro și LocuriDeMunca.eu – inițiative complementare de selecție și recrutare personal.

   InvataGermana.ro

   Acest site își propune să fie ”the place to be” în online pentru învățarea limbii germane, în România, și să depună eforturi constante și active să îi ajute pe doritori cu sfaturi, resurse și oportunități. Prin intermediul acestui site, Centrul de limba germană Gutenberg (startup al Asociației Gutenberg) organizează cursuri periodic, pentru diferite nivele lingvistice. Despre aceste cursuri de limba germană din Cluj, precum și despre cursuri online de germană, vă invităm să citiți mai multe informații pe site.

   Germana.ro

   De asemenea, vă punem la dispoziție și această platformă – Germana.ro – care își propune să devină punctul central al limbii germane în România, pe Internet: centre de limba germană, grădinițe și școli, after-schools și centre de meditații etc. – toți actorii importanți ai limbi germane în România se regăsesc pe acest site, precum și entități ale românilor în spațiul germanofon.

   Aici găsiți totul despre germană, așa că, urmăriți îndeaproape inițiativele Gutenberg! Ne găsiți și pe Facebook, Instagram sau LinkedIn

   Alte articole din Blogul Kinderakademie

   Alături de copiii grădiniței și afterschool- ului Kinderakademie, am retrăit din nou bucuria și emoția …

   Tabara de calarie pentru copii Blog May 29, 2023 Tabara de calarie pentru copii Prima …

   Unde poți învăța germană? Blog educatie|gradinita kinderakademie|interviu August 4, 2022 Unde poți învăța germană? Articol …

   Cine este și ce face Asociația Gutenberg? Blog Asociatia Guttenberg | scoala de vara | tabara de germana March …

   Gradinita Kinderakademie este certificata de OMEN nr 3675 din 14.03.2019

   © 2023 Kinderakademie.ro Site concept by FlorentinaIliescu.com –  webdesign / administrare web