O metoda simpla prin care iti atragi increderea clientilor si te diferentiezi de concurenta

Orice business ai avea, fie online sau offline, cea mai mare dorinta este sa ai mai multi clienti. Iar acesti clienti, precum celebrele papusi Matrioska deriva din clienti potentiali, care, de exemplu, pe site-ul firmei, deriva la randul lor din vizitatori ai site-ului. Cei din urma, reprezinta tot un procent din cei care iti gasesc site-ul intr-o cautare pe Google sau prin diverse alte canale. Astazi vorbim de comunicarea pe site.Asadar, cum ajungi la cea mai mica dintre papusi, dar cea mai valoroasa pentru business-ul tau – clientul, prin ceea ce comunici pe site?

Primul impuls este sa spui ca iti descrii cat mai bine produsele sau serviciile pe care le oferi. Corect! Dar am o veste pentru tine: si o parte din concurentii tai fac asta, unii dintre ei chiar foarte bine.

Vei spune ca ai grija sa fie vizibile toate datele de contact, pe fiecare pagina din site, astfel incat nu doar sa convingi prin produs, dar sa fii si foarte usor de contactat. Ai ghicit! Toata lumea face asta astazi. Iar din perspectiva web-design-ului, dupa 15 ani, as adauga ca e un „must” sa nu-ti caute nimeni un telefon sau un mail prea mult pe site. Tot un „must” este si capacitatea site-ului de a se plia pe orice ecran, daca mai exista vreun dubiu.

Dar cum te diferentiezi in ceea ce priveste comunicarea prin intermediul site-ului? Vestile bune sunt ca o poti face prin mai multe metode decat ai crede la prima vedere! Asa cum spuneam, totul e procent. Cum si clientii sunt un procent din cei potentiali, cum facem sa atragem cat mai mult public interesat de nisa noastra pentru a ne asigura clienti pentru business?

Prin continutul interesant pe care il publici constant!

Indiferent daca oferi bunuri sau servicii, site-ul tau ar trebui sa aiba o zona de articole / blog, in care sa publici constant noutati sau informatii utile pentru un potential client, din aria ta de activitate.

De ce nu ti-ai pune doar produsele sau serviciile si datele de contact? In primul rand, daca vrei sa atragi clienti noi, rareori se intampla ca un client sa cumpere de la prima vizita pe site. De ce? Simplu! Nu te cunoaste, nu are inca incredere in tine si in ceea ce ii oferi. Pe scurt, exista o doza fireasca de scepticism.

Daca se deschide un nou magazin langa casa, chiar langa Mega Image, cu exact aceleasi produse, sa zicem ambalate de la producator (deci nici o diferenta la produs), cu preturi asemanatoare, etc., crezi ca vor intra multi din prima zi? Nu. Multi, mai conservatori din fire, nu vor intra niciodata, mergand in continuare la Mega. Pentru ca stiu magazinul, stiu deja cum sunt asezate produsele pe raft si de unde isi aduna produsele pe care le cumpara frecvent. Si stiu ca nu au mari surprize negative cu magazinul, ceea ce despre vecinul lui concurent nu stiu, daca nu iese sa comunice si sa se imprieteneasca cu potentialii clienti.

Exact asa se intampla si in online. Vinzi portofele? Arata-le prin articole clientilor de ce e diferit portofelul tau de celelalte sau cum sa-l asorteze cu poseta sau include-l intr-o lista de top 10 cadouri de Paste pentru prieteni cu care nu dai niciodata gres.

Un alt motiv pentru care articolele sunt importante si te ajuta este ca „pun umarul” la celebrul SEO despre care toata lumea vorbeste, insa putini il practica corect. Articolele tale vor trebui optimizate pentru expresiile pentru care vrei sa fii relevant in rezultatele Google. Iar robotii motorului de cautare iti vor vizita mai des site-ul daca aduci continut unic si valoros din aria ta de expertiza.

Asadar, atragi noi clienti din motorul de cautare si le castigi increderea oferindu-le informatii interesante despre produsele sau serviciile tale.

Un alt aspect important este monitorizarea rezultatelor. Tendinta generala este sa monitorizam vanzarile si cam atat. Ei bine, si informatiile pe care le oferim pe site si despre care am scris mai sus trebuie monitorizate: ce reactii ai avut la un articol, cate intrari din pagina de Facebook, cum arata KPIs la campania de promovare a articolului (da, promovezi si articolul in retelele sociale, nu doar ceea ce vrei sa vinzi direct), cati dintre cei carora le-a fost expus au si dat click sa citeasca, cati au vizitat si alte pagini si care a fost traseul prin site, care au fost paginile de iesire si cati te-au contactat, etc. Da, trebuie sa te imprietenesti cu Google Analytics si alte cateva unelte, dar merita sa stii exact cum ai ajuns la vanzari.

Este ca si cum ai merge la un eveniment, socializezi cu diversi alti invitati si spui pe scurt cu ce te ocupi. Beti o cafea impreuna si faceti un schimb de carti de vizita. Dupa ceva timp, cineva te suna si-ti spune ca are nevoie de servicii precum cele pe care le oferi tu si stabiliti o intalnire. Acea carte de vizita a generat o conversie. Statistic vorbind stii cam cu cate persoane intri in contact in cadrul evenimentelor si ce feed-back ai dupa. Poti foarte usor sa estimezi o rata medie de conversii. La fel cum, tot statistic, stii ca daca stabilesti o intalnire cu un potential client, ai capacitatea de a convinge 80% dintre cei interesati sa incheie un contract, pentru ca stii sa te prezinti, ai argumente solide, ai creat un produs sau un serviciu bun si poate ai si preturi bune.

La fel se intampla si in online. Trebuie sa cunosti tot traseul de la momentul zero, cand clientul nu stia de tine sau nu a avut intentia de a cumpara ceva, pana cand ai vandut efectiv si aici nu ma refer strict la un magazin online, tip Emag, ci la orice business, fie ca vorbim de servicii medicale, de un pictor talentat, care vrea sa-si vanda tablourile sau un orator, care tine cursuri de public speaking.

Cum ajung cei care ajung pe site? Ce-i determina pe cei care cumpara sa cumpere? Ce nu-i convinge pe ceilalti? Acestea sunt intrebarile cele mai importante, daca vrei sa ai mai mult decat un link adaugat pe cartea ta de vizita.

Daca ai nevoie de un site de prezentare profesional, sa inveti sa comunici mai bine in online sau sa-ti faci un plan de promovare, ne-ar face placere sa ne cunoastem.

Completeaza formularul de mai jos sau suna-ne la numarul de telefon 0765.524.202.