Imaginea de mai sus este chiar a unui site functional. Ok, am exagerat, insa ar fi multe exemple de site-uri cu design complet neadaptat vremurilor. Nu doar ca e complet respingatoare imaginea de mai sus, dar este exemplul perfect de ce sa eviti cand vrei un website pentru business-ul tau. Designul site-ului te va ajuta sa-ti atingi obiectivele sau, din contra, iti va ruina planurile. Ai 10 secunde sa faci o buna prima impresie. Dupa sau chiar in timpul acesta, daca nu sunt convinsi, vizitatorii parasesc site-ul.
Top greseli de webdesign de evitat cu orice pret
1. Site-ul tau nu-i spune vizitatorului imediat ce face compania ta si de ce ar trebui sa te aleaga pe tine
Statistic, odata pagina incarcata, vizitatorul isi formeaza o parere in 5 secunde. Ar trebui sa ai produsele/serviciile clare, ca si elementele care dau incredere utilizatorului, precum testimoniale sau diplome, daca detii.
2. Website-ul tau nu e optimizat pentru mobil
Sa nu ai un site optimizat pentru mobil, cand procentele vizitatorilor de pe mobil sunt intr-o continua crestere, este o mare greseala si trebuie rezolvata.
3. Site-ului tau ii ia mai mult de 5 secunde sa se incarce
Daca ti se pare ca oamenii nu prea mai au rabdare in viata de zi cu zi, in online e si mai si. Nu le place sa astepte si se asteapta ca site-ul tau se incarca rapid.
Cand spun rapid, nu ma refer la sub 10 secunde, nici chiar sub 5. Majoritatea oamenilor se asteapta ca site-ul firmei tale sa se incarce in 1-3 secunde.
4. Website-ul tau are fonturi prea mici si neprietenoase la citit
O greseala comuna nu este calitatea textelor, ci dificultatea citirii. Daca iti este greu sa-ti citesti propriile texte pe mobil, este cazul sa discuti cu designerul site-ului tau.
5. Site-ul tau nu trebuie sa aiba o multime de link-uri care se deschid in ferestre noi
Experienta utilizatorului trebuie sa fie una placuta. Daca il faci sa deschida o multime de pagini noi, ii vei ingreuna navigarea, in special pe mobil. Desi traficul de pe desktop sau laptop e in scadere, nici aici utilizatorul n-ar fi fericit sa se trezeasca cu 6-7 pagini deschise in browser numai de la firma ta.
6. Site-ul tau nu are link-uri si butoane suficient de mari pentru a putea da click pe ele
Ai incercat vreodata sa dai click pe un link intr-un articol pe mobil, dar sa fie prea mic pentru deget? De multe ori, link-urile sunt gandite pentru un click de mouse, din pacate. Insa acum, cand traficul de pe mobil depaseste 60%, link-urile si meniurile ar trebui sa aiba suficient spatiu si o marime confortabila pentru a fi usor de navigat prin ele.
7. Website-ul tau nu are titluri si subtitluri (H1, H2, H3, H4, H5, H6)
Cei mai multi oameni scaneaza titlurile si subtitlurile si, in functie, de ce citesc decid daca sunt interesati de pagina respectiva.
Un alt motiv pentru care sunt bune titlurile si subtitlurile sunt motoarele de cautare. Doar astazi au fost peste 6.686.013.574 de cautari, la nivel global. Rankezi mai bine in Google daca ajuti robotii sa inteleaga mai usor despre ce e vorba in paginile tale. Practic, titlurile si subtitlurile ajuta robotii Google sa inteleaga care este subiectul paginii, la ce se refera. Daca robotul nu poate sa inteleaga despre ce e vorba in pagina ta, aceasta va fi listata undeva pe a 7693-a pagina de rezultate. Crezi ca o va vedea cineva? Ai ghicit!
8. Datele de contact nu sunt usor de vizualizat sau de accesat
Odata ajunsi pe o pagina a companiei tale, 64% dintre vizitatori cauta datele de contact, iar 44% parasesc site-ul daca nu vizualizeaza usor informatiile de contact sau un numar de telefon disponibil si clickabil direct de pe mobil.
Scopul final al unei experiente bune a vizitatorului cu site-ul tau ar trebui sa fie o conversie, iar vizitatorul sa te contacteze, fie pentru detalii, fie pentru o comanda, fie pentru o programare, daca vorbim, de exemplu, de servicii medicale, etc. Daca nu-ti pot gasi usor numarul de telefon, adresa, formularul de contact, pagina de contact, email-ul, etc. pierzi usor business.
9. Website-ul tau nu este HTTPS (SECURIZAT)
Nu, nu conteaza daca nu ai un magazin online, ci doar un site de prezentare. Daca ceri vizitatorilor prin formulare de contact informatii personale (email, telefon, etc.), site-ul tau trebuie sa fie securizat. Daca nu este, Google il listeaza mai jos in rezultate.
Evita aceste greseli pe care le fac multe business-uri!
Ai nevoie de o evaluare a site-ului? Suna la 0765.524.202 sau completeaza formularul de mai jos.
Hai sa-i facem pe vizitatorii site-ului tau sa aiba o prima impresie buna despre produsele sau serviciile pe care le oferi!