Faci campanii Google Ads? Iata 7 indicatori importanti prin care masori randamentul promovarii

Campanii Google Ads Performante

Google Ads, cunoscut pana acum ca Google Adwords este serviciul de promovare al lui Google, care spune asa:

Afisati-va anunturile pentru clienti exact in momentul in care acestia cauta pe Google produsele sau serviciile pe care le oferiti. Platiti numai atunci cand dau clic pentru a accesa site-ul sau va apeleaza.

Cine nu-si doreste mai mult business? Cine nu vrea sa fie gasit de noi potentiali clienti? Exact! Cam toti proprietarii de business-uri. Insa daca faci campanii Google Ads, nu vrei doar sa fii in prima pagina, in primele rezultate. Vrei sa vinzi. Fie ca apelezi la un specialist in promovare online, fie ca faci singur campaniile Google Adwords, iti doresti un randament cat mai ridicat pentru banii pe care ii platesti.

Campanii Google Adwords – Cum masori randamentul promovarii?

Exista doua modalitati prin care poti masura beneficiile promovarii online prin campanii Google Adwords: empiric, pe principiul am investit X lei si am avut Y comenzi intr-o luna sau evaluand randamentul campaniei Google Ads folosindu-te de indicatori de performanta. Daca vrei sa stii care sunt acesti indicatori, iata cativa relevanti, pe care noi ii masuram in campaniile de promovare pentru clientii nostri:

1. CTR (Click through Rate sau Rata de Click) – ne ajuta sa aflam cati oameni dintre cei care au vazut anuntul au dat click si au intrat pe site. Aflam prin rata de click cat de relevant este anuntul pentru cei care il vad.

2. CPC (Cost per Click sau costul pe click) – respectiv cat te costa un vizitator, ajuns pe site din campania de promovare pe care o analizezi.

3. CPM (Cost per Mille sau costul pe 1000 de vizualizari) – respectiv costurile generate de afisarea anuntului tau de 1000 de ori in Google Ads, indiferent de cate click-uri primesti.

4. CPA (Cost per Action sau costul pe actiunea vizata de campania de promovare) – este cel mai important indicator. De aici afli, daca o campanie Google Ads este profitabila pentru tine sau nu. Daca faci o campanie pentru inscrierea la newsletter, de exemplu, vrei sa stii cat te costa efectiv un abonat. Daca esti magazin online, cu siguranta, iti doresti sa afli cat te costa un client nou, adus pe site din promovare.

5. Rata de conversie – procentul celor care au convertit din numarul total de oameni care au intrat pe site, ca urmare a anuntului tau. Aceasta depinde de calitatea paginii pe care il trimiti din anunt, de cuvintele cheie folosite si de descrierea anuntului.

6. ROI (Return of Investment) – care este profitul total net raportat la costurile legate de campaniile Google Ads.

7. ROAS (Return on Ad Spend) – arata cat profit este generat pentru fiecare leu investit in campaniile Google Ads.

Asadar, promovarea Google Ads este masurabila. Este important sa apari in primele rezultate in cautari, insa si mai important este sa vinzi, ca urmare a promovarii online.

Ai nevoie de ajutor? Esti la prima campanie sau deja folosesti Google Adwords, insa bugetul se consuma fara a aduce clienti? Hai sa ne cunoastem! Cream si gestionam campanii de promovare online si ne asiguram ca sunt cat mai relevante pentru clientii tai!

Suna-ne la 0765.524.202 sau completeaza formularul de mai jos.