Investesti in campanii Google Ads pentru business? 8 puncte aplicate pentru a-ti imbunatatii performantele

Campanii Google Ads

Campanii Google AdsGoogle detine 90% din „piata” cautarilor in online. Pare logic sa investesti in campanii Google Ads pentru a ajunge cu produsele sau serviciile in fata clientilor. Cum facem insa ca aceste campanii sa fie de succes, iar investitia sa fie rentabila?

Astazi revin cu 8 puncte de care sa nu uiti cand rulezi o campanie Google Ads:

1. Reclama ta e pozitionata bine?

Sa presupunem ca te-ai hotarat sa incerci reclame Google tip Display. E bine sa stii ca numai 2% din reclamele din josul paginii atrag click-uri. Daca site-urile pe care le targetezi accepta reclame Google in partea de sus a paginilor, acestea vor atrage 85% dintre click-urile celor interesati. Pozitionarea cea mai comuna este cea de pe coloana din dreapta, insa desi 61% din toate campaniile se afla in aceasta pozitie, ele au o rata de click de doar 13%.

Asadar, fii atent nu doar la site-urile pe care le vizezi cu reclame Google Display, ci si la pozitiile disponibile. Cu cat ai reclama plasata mai sus, cu atat mai multe sanse de a atrage atentia vizitatorilor acelui site.

2. Utilizezi corect extensiile de anunturi?

Pe langa textul pe care il folosesti in reclamele de Google Search, limitat ca si numar de caractere, nu ocoli extensiile de anunturi. Acestea iti dau posibilitatea de a spune mai multe despre ceea ce oferi. Atentia privitorului este foarte limitata, asadar fii clar, concis, cu mai multa persuasiune si mai putina poezie. Si profita de toate optiunile de imbunatatire a anunturilor.

3. Folosesti Google Display Network?

Google Display Network genereaza la nivel mondial 180 miliarde de impresii lunar, cu campanii care ajung la 80% dintre utilizatorii de internet. Daca obiectivul tau este awareness-ul, cu siguranta vrei sa fii in fata unei audiente masive.

4. Nu subestima forta campaniilor pe mobile

70% dintre campaniile de search pe mobil primesc apeluri direct din anunt, ceea ce face esential pentru companii sa vanda prin telefon. Asadar ai grija cine raspunde la acel numar de telefon utilizat in campanie.

5. Ai o locatie fizica pentru clienti – Faci campanii targetate local?

Optimizeaza anunturile pentru cautarile locale, daca ai business-uri cu o locatie fizica, la care vrei sa vina clientii. Pentru a maximiza focusul pe locatie, foloseste-te de extensia de locatie si include orasul in descriere.

6. Alegi perioada din zi potrivita pentru a rula campaniile?

Perioada in care este afisat anuntul este esentiala pentru un cost per action cat mai bun, in special daca vinzi B2B. Publicul tinta este activ in timpul programului de birou, asadar este esential sa fii activ in acele ore.

7. Masori eficienta campaniilor?

Hubspot spune ca acele companii care isi monitorizeaza campaniile de Google Ads sunt de 17 ori mai productive decat cele care nu o fac. Insa doar 57% dintre proprietarii de conturi de Google Ads fac asta. Asadar aproape jumatate dintre utilizatori nu-si monitorizeaza campaniile.

Foloseste cu incredere Google Tag Manager! Este un tool gratuit care iti permite sa monitorizezi succesul campaniilor tale. Vei vedea date interesante despre engagement si despre perioada optima de afisat anunturile tale si unde sa targetezi.

8. Lucrezi la brand awareness?

Brand awareness-ul a trecut printr-o perioada de declin si oarecum ignorare din partea business-urilor. Daca la inceputuri, business-urile vroiau sa fie cunoscute in online, acum toata lumea vrea vanzari. Focusul este pe performance si de multe ori se ignora faptul ca din acest mix face parte si brand awareness-ul.

De ce? Simplu! Fie ca ne adresam cu produsele sau serviciile noastre clientilor finali, fie ca ne adresam business-urilor, oamenii cumpara de la oameni. Intrebare: brandul tau este usor de recunoscut?

Asadar cateva puncte de interes care merita toata atentia noastra cand facem campanii de promovare. Sa ne punem banii intr-un cont de Google Ads nu e greu. Sa facem campanii eficiente e insa tinta.

Daca nu te promovezi inca prin Google Ads si ti-ai dori sau simti ca ai campanii care pot fi imbunatatite, da-ne un telefon la 0765.524.202 sau completeaza formularul de mai jos. Lasa-ne sa aruncam o privire si poate scutesti timp si bani in click-uri inutile!