Ce trebuie sa faci pentru a avea un site prietenos?

webdesign site, administrare site, campanii promovare Google Adwords, campanii promovare Facebook Ads. realizare magazin online,management retele sociale, florentina iliescu

Statistic vorbind, in acest moment exista cateva sute de milioane de site-uri active in intreaga lume. In Romania sunt cateva sute de mii. Pe fiecare domeniu de activitate concurenta este semnificativa.

In aceste conditii, trebuiesc gasite solutii prin care sa te diferentiezi de competitori.

Ce inseamna, de fapt „un site prietenos”?

Acest termen este, de fapt, o traducere comuna pentru termenul de „usability”. Acesta se refera la experienta de navigare a vizitatorului pe un site. Pentru ca aceasta sa fie cat mai placuta, site-ul trebuie sa fie bine structurat, sa aiba un design curat, aranjat si coerent.

O cerinta de baza astazi este ca site-ul tau sa fie „responsive”, adica adaptat pentru dispozitive mobile. Inca din aprilie 2015, Google a anuntat ca penalizeaza site-urile care nu sunt adaptate pentru dispozitive mobile. Dar chiar si daca n-ar fi o cerinta a motorului de cautare, statisticile spun ca 51,2% din oameni petrec timp mai degrabă pe dispozitive mobile, decât pe desktop-uri, asadar este evidenta nevoia de adaptare la cerintele consumatorilor de internet, consumatori printre care se regasesc si clientii tai.

Ce trebuie sa contina un site prietenos?

Utilizatorii de internet sunt obisnuiti cu sabloane. Ei nu mai citesc site-urile, le scaneaza. In concluzie, un site prietenos trebuie sa aiba un design unitar.

  • culorile siglei trebuie sa se regaseasca in designul site-ului;
  • prezentarea continutului trebuie sa fie coerenta: poze la acceasi marime, cu acelasi aliniament. Va recomandam sa folositi poze de calitate buna pentru ca utilizatorii sa poata vedea detalii ale produsele oferite de dvs.;
  • un singur tip de font, cu marimi standard pentru text, titluri si subtitluri;
  • un standard al culorilor pentru titluri si subtitluri, link-uri si text.

In ceea ce priveste experienta de navigare in site, structura meniul din header trebuie sa cat mai simpla si logica, permitand utilizatorului sa ajunga usor in oricare dintre paginile din site. Pentru site-urile de prezentare, optiunea de Cautare in site nu este obligatorie, avand in vedere ca acestea au, in medie intre 5 si 20 de pagini.

Conturile de pe retelele sociale trebuie sa fie vizibile si usor de accesat.

Contacteaza-ne pentru oferta de webdesign site-uri de prezentare

[brew_cta id=”1″]

Iti recomandam ca site-ul companiei tale sa contina urmatoarele pagini si sectiuni:

  • portofoliu de lucrari executate, cu care te mandresti;
  • sectiune de testimoniale de la clienti;
  • pagina de servicii, in care descrii cu ce poti ajuta clientii;
  • eventual pagina de tarife;
  • obligatoriu pagina de contact – site-ul este, printre altele, modalitatea prin care poti fi contactat de clienti.

Textele din site trebuie sa fie elaborate. Standardul in acest caz este de 200-700 cuvinte pentru fiecare pagina.

In cazul in care intentionezi sa trimiti noutati pe e-mail, poti opta si pentru un formular de inscriere la Newsletter.

Daca nu dispui de timpul necesar sau pur si simplu vrei sa externalizezi serviciile de administrare site, realizare site, realizare newsletter, promovare Google Ads, Facebook Ads sau securitate site, contacteaza-ne si vedem impreuna cum iti putem ajuta afacerea sa creasca!